Giuseppe Conte: Peste 4 milioane de italieni se întorc luni la muncă. Viitorul va fi în mâinile noastre

  • 04 Mai 2020 08:33
Giuseppe Conte: Peste 4 milioane de italieni se întorc luni la muncă. Viitorul va fi în mâinile noastre

Peste 4 milioane de italieni se întorc luni la muncă, scrie premierul italian, pe Facebook. „Ca niciodată, viitorul țării va fi în mâinile noastre. Sunt încrezător, împreună vom reuși”, adaugă Giuseppe Conte, scrie Digi24.ro

Premierul Conte scrie că luni începe faza a doua a ieșirii din carantină: cea de coexistență cu virusul.

„Va fi o nouă pagină pe care va trebui să o scriem împreună, cu încredere și responsabilitate. Până acum, majoritatea cetățenilor au fost adăpostiți în casele lor. De mâine, peste 4 milioane de italieni se vor întoarce la muncă, vor folosi transportul public, multe companii și fabrici vor reporni. Și vor exista mult mai multe posibilități de infecție, pe care le putem evita doar printr-o responsabilitate și mai mare de”, a scris Conte, adăugând: „Ca niciodată înainte, viitorul țării va fi în mâinile noastre”.

Va fi nevoie de mai multă colaborare, mai mult simț civic și respect pentru reguli din partea tuturor, afirmă premierul italian.

Acesta atenționează că oamenii trebuie în continuare să fie atenți, să mențină distanța, să poarte masca de protecție și să se spele pe mâini des și cu grijă.

„Cu cât suntem mai scrupuși în respectarea indicațiilor de securitate, cu atât mai repede putem recâștiga alte zone de libertate. Să nu risipim ceea ce am câștigat în 50 de zile”, a mai spus premierul italian, potrivit Mediafax.

Nu există vreo rețetă pentru repornire, spune Conte, adăugând: „Sunt încrezător, împreună vom reuși”.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău