Giorgia Meloni dă asigurări că viitorul guvern al Italiei va susține Ucraina

  • 28 Septembrie 2022 10:00
Giorgia Meloni dă asigurări că viitorul guvern al Italiei va susține Ucraina

Giorgia Meloni, care a câștigat alegerile în Italia, a asigurat marți Ucraina de sprijinul deplin al viitorului său guvern de coaliție, într-un tweet adresat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează AGERPRES.

"Știți că puteți conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertății poporului ucrainean. Rămâneți puternici și păstrați-vă credința neclintită!", a spus Meloni, care va deveni probabil prima șefă a unui guvern de dreapta al Italiei după cel de-Al Doilea Război Mondial, în condițiile în care alianța pe care o conduce și-a asigurat majoritatea absolută în Parlamentul Italiei.

Zelenski a felicitat-o pe Meloni într-un tweet și a mulțumit Italiei pentru ajutor în contextul invaziei ruse asupra Ucrainei.

Actualul premier al Italiei, Mario Draghi, a fost întotdeauna clar în ceea ce privește sprijinul său pentru Ucraina și livrările de arme Kievului, după declanșarea invaziei ruse în urmă cu șapte luni.

La rândul său, Meloni a condamnat ferm Rusia și a spus în mod repetat în ultimele luni că este în mod clar de partea Kievului. Astfel, în problema Ucrainei, Meloni împărtășește poziția lui Draghi și a majorității guvernelor europene.

Cu toate acestea, cei doi parteneri ai săi de coaliție din cadrul viitorului guvern au exprimat unele îngrijorări. Liderul partidului Liga, Matteo Salvini, a criticat sancțiunile împotriva Moscovei și este un fan al președintelui rus Vladimir Putin, în timp ce liderul partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi, a fost timp de ani de zile prieten apropiat cu Vladimir Putin și a susținut într-un interviu pe care l-a acordat cu o săptămână înainte de alegeri că Putin a fost presat să atace Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău