Gimnastică artistică: Larisa Iordache a ajuns la spital după calificarea la JO de la Tokyo

  • 22 Aprilie 2021 11:47
Gimnastică artistică: Larisa Iordache a ajuns la spital după calificarea la JO de la Tokyo

Larisa Iordache, care a obținut miercuri seara calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ajuns la spital după evoluția sa la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel, însă președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a precizat, joi, că gimnasta se simte mai bine, scrie Agerpres.

''Este o calificare mai mult decât muncită, cu sacrificii. Poate nu știți, dar ea a concurat cu foarte mari dureri probabil accentuate și de emoția și de presiunea momentului. Important este că Larisa a demonstrat că este o campioană, că este un sportiv de valoare și noi suntem onorați și mândri să o avem pe Larisa Iordache în Team România pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo'', a declarat Covaliu.

''Am vorbit cu președintele Federației Române de Gimnastică și mi-a transmis faptul că după competiție a fost dusă la spital. I s-au făcut acolo investigații, azi-dimineață deja era mai bine. Sperăm să poată concura și la următoarele competiții, poate li la individual compus și chiar să câștige o medalie. Îi doresc succes din toată inima. Cel mai greu lucru și cel mai important a fost că reușit să se califice la Jocurile Olimpice, ceea ce este extraordinar'', a mai spus Covaliu.

Larisa Iordache a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă. Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare, a anunțat Federația Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.

Larisa Iordache a avut o evoluție remarcabilă, miercuri, în calificări, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel (Elveția), care i-a adus calificarea în finalele la individual compus, la bârnă și sol, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Iordache a încheiat pe locul patru în calificări, cu 54,698 puncte (14,366 la sărituri, 13,466 la paralele, 13,466 la bârnă și 13,400 la sol), devansată de trei rusoaice, Anghelina Melnikova (55,991 puncte), Viktoria Listunova (55,465) și Vladislava Urazova (55,299).

Echipa olimpică a României pentru Jocurile de la Tokyo a ajuns astfel la 61 de sportivi.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău