Gianni Infantino e noul președinte FIFA

  • 26 Februarie 2016 19:22
Gianni Infantino e noul președinte FIFA

Gianni Infantino este noul președinte FIFA! Secretarul general al UEFA a obținut cel mai mare număr de voturi în turul 2: 115, suficient pentru a nu mai fi nevoie și de al treilea tur.Cunoscut microbiștilor mai mult prin rolul jucat anual la tragerile la sorți pentru cupele europene, Infantino este candidatul susținut și de Federația Română de Fotbal la aceste alegeri.Infantino…

Gianni Infantino este noul președinte FIFA! Secretarul general al UEFA a obținut cel mai mare număr de voturi în turul 2: 115, suficient pentru a nu mai fi nevoie și de al treilea tur.

Cunoscut microbiștilor mai mult prin rolul jucat anual la tragerile la sorți pentru cupele europene, Infantino este candidatul susținut și de Federația Română de Fotbal la aceste alegeri.

Infantino avea nevoie de o majoritate simplă (50% + 1), adică 104 voturi,  pentru a câștiga alegerile.

Una din propunerile făcute de Infantino în campania pentru șefia FIFA este creșterea numărului de participante la Campionatul Mondial de la 32 la 40! Actualul sistem, cu 32 de echipe a fost implementat în 1998, edițiile precedente având 24 de echipe.

În turul secund de scrutin, Infantino a obținut 115 voturi din 207 posibile, în timp ce Șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa a strâns 88 de voturi. Prințul Ali Bin Al Hussein a obținut 4 voturi, în timp ce Jerome Champagne n-a strâns niciun vot.

Gianni Infantino este al nouălea președinte ales al FIFA în cei 112 ani de existență ai instituției.

Gianni Infantino: italiano-elvețian, născut pe 23 martie 1970. Înainte de a deveni secretarul general al UEFA, a fost consilier juridic pentru federațiile din Spania, Italia și Elveția. A îndeplinit și funcția de secretar general în cadrul Centrului Internațional de Studii Sportive de la Universitatea din Neuchatel.

Sursa: www.prosport.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău