GHIDUL alegătorului | Aflați cum să votați corect la Referendumul Național din 6-7 octombrie pentru revizuirea Constituției României

  • 27 Septembrie 2018 12:15
GHIDUL alegătorului | Aflați cum să votați corect la Referendumul Național din 6-7 octombrie pentru revizuirea Constituției României

Toți românii din afara granițelor sunt invitați sa consulte Ghidul alegătorului român din străinatate pentru a afla din timp aspecte legate de procedura de vot privind Referendumul Național pentru revizuirea Constituției, 6-7 octombrie 2018.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni vine în ajutorul alegătorilor publicând Ghidul alegătorului român din străinatate, din care vă puteți informa în privința procedurii corecte de vot.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare se ocupă cu informarea cetățenilor români despre modul de desfășurare a referendumului în țările de rezidență.

Aceste informații sunt disponibile pe site-ul MAE, precum și pe toate platformele de socializare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare românesti din toată lumea.

Ambasada României în Republica Moldova anunță că, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, în intervalul orar 7.00 - 21.00, va avea loc Referendumul pentru revizuirea Constituției României.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?", iar alegătorii trebuie să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.

Cetățenilor români care se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova la datele la care se va desfășura Referendumul pentru revizuirea Constituției României, sunt rugați să se asigure că dețin documente de identitate valabile, condiție absolut necesară pentru exercitarea dreptului la vot.

Aminitm că senatul României a aprobat inițiativa pentru revizuirea Constituției în vederea redefinirii noțiunii de căsătorie.

Astfel, revizuirea se referă la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău