Ghid turistic în franceză pentru Coreea de Nord: Este ca și când ai vizita o centrală nucleară, totul este interzis cu excepția lucrurilor permise

  • 20 Martie 2019 11:27
Ghid turistic în franceză pentru Coreea de Nord: Este ca și când ai vizita o centrală nucleară, totul este interzis cu excepția lucrurilor permise

Un ghid turistic despre Coreea de Nord a fost lansat de către o editură din Franța. Astfel de broșuri sunt extrem de rare dar, cum statul comunist pare să fi devenit un magnet pentru vizitatori, grație summiturilor Trump-Kim, editura s-a gândit să vină în ajutorul potențialilor turiști. Mai ales că este vorba despre una dintre țările cele mai stricte din lume.

Istoria, cultura bogată, peisajele frumoase, informații despre toate aceste lucruri se regăsesc în broșura despre Coreea de Nord, publicată de o editură din Franța după trei ani de muncă.

Dominique Auzias, cofondator editură: Este un stat despre care toată lumea vorbește zilele acestea. Sunt summiturile internaționale care au atras multă atenție, mulți oameni sunt interesați de acest stat din motive pe care le cunoaștem: militare, nucleare, dar și economice. Și ultimul motiv, care pentru mine este cel mai important, este o țară închisă și interzisă, unde toată lumea visează să meargă. Toți vor să vadă ce este interzis și închis.

Turismul este una dintre puținele surse sigure de venit pentru Coreea de Nord, după ce ONU i-a impus sancțiuni care vizează 90% dintre exporturile sale anuale de 3 miliarde de dolari, din cauza programului nuclear. În ciuda, atitudinii și declarațiilor belicoase ale liderului King Jong-un, turiștii nu au de ce să se teamă în Coreea de Nord, spune editura.

Dominique Auzias, cofondator editură: Cred că este una dintre cele mai sigure state din lume. Este ca și când ai vizita o centrală nucleară, ți se va spune că totul este interzis cu excepția lucrurilor permise. E cam același lucru și ceea ce este sigur e că veți face doar ce vi se va permite și veți fi supravegheați.

Ghidul conține puține informații despre cazare și restaurante, pentru că vizitele se fac prin anumite agenții de călătorie, care stabilesc ce anume au voie turiștii să vadă.

Dominique Auzias, cofondator editură: Este absolut imposibil să discute cu localnicii. Eventual, ar putea vorbi cu un chelner într-un bistro, la un restaurant sau la un hotel, deși sunt destul de puține. Face parte din turismul de acolo. E imposibil să te întâlnești cu fermieri și muncitori, cu excepția circuitelor organizate când nu știi dacă oamenii pe care îi întâlnești au fost aduși de ghizi.

O vizită în Coreea de Nord costă aproximativ 2.000 de euro.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău