Gheorghe Cârciu, secretarul DRP: România are datoria să sprijine Republica Moldova și o face cu succes

  • 18 August 2023 13:07
Gheorghe Cârciu,  secretarul DRP:  România are datoria să sprijine Republica Moldova și o face cu succes

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), spune că este firesc ca omul să-și aleagă unde și cum să trăiască. „Datoria noastră, a statului român, este să-i sprijinim pe români acolo unde trăiesc ei. Datoria noastră, a României, este vie și ne-o asumăm, să sprijinim Republica Moldova în vederea aderării la comunitatea europeană”, a declarat oficialul la Congresul Diasporei, organizat la Chișinău, transmite IPN.

„Români de pretutindeni, bine ați venit acasă! De ce spun români de pretutindeni? Pentru simplul fapt că marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova sunt și români de pretutindeni, fie că trăiesc în Moldova, fie că trăiesc în afara granițelor țării noastre. Unii au și cetățenie română, alții nu, dar în egală măsură sunt români de pretutindeni. Și sunteți bineveniți acasă oricând vă așteptăm cu mare drag, acasă la București sau acasă la Chișinău”, a declarat Gheorghe Cârciu.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni promovează politicile Guvernului României în vederea sprijinului românilor din lumea întreagă. România continuă să acorde sprijin pentru Republica Moldova inclusiv în vederea aderării la comunitatea europeană. „Așa cum un părinte are datoria să-și sprijine copilul, așa și România are datoria să sprijine Republica Moldova și o face, zic eu, cu succes. Se poate, cu siguranță, și mai bine. Noi ne străduim și credem că împreună vom reuși să ne atingem scopul – acela de a intra în comunitatea europeană cu drepturi depline”, a mai spus Gheorghe Cârciu.

Congresul Diasporei este organizat în cadrul Zilelor Diasporei, desfășurate la Chișinău în perioada 18-19 august. Zilele Diasporei se vor încheia cu o reprezentație teatrală în incinta Gării din Chișinău, unde pe 19 august, la ora 18.30, actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” vor juca o piesă de teatru cu tema migrației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău