Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel și Peter Michalko

  • 12 Octombrie 2017 14:37
Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel și Peter Michalko

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut, astăzi, 12 octombrie, o întrevedere cu șeful Departamentului UE pentru Țările din Parteneriatul Estic Dirk Schuebel și cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko.

În cadrul întrevederii, vicepremierul a informat diplomații europeni despre situația actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chișinău-Tiraspol și opțiunile de soluționare a problemelor existente, inclusiv în partea ce ține de asigurarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole și a condițiilor adecvate de activitate pentru școlile moldovenești cu predare în grafie latină ș.a.m.d.

La rândul lor, oficialii europeni au reiterat sprijinul UE pentru dinamizarea tuturor formatelor de negocieri și avansarea procesului de reglementare transnistreană.

Totodată, a fost menționată necesitatea coordonării acțiunilor în vederea implementării eficiente a cerințelor Acordului Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător pe întreg teritoriul țării și a asigurării continuității Programului ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău