Coronavirus: Parcurile Disney din Tokyo se vor redeschide la 1 iulie

  • 23 Iunie 12:54
Coronavirus: Parcurile Disney din Tokyo se vor redeschide la 1 iulie

Parcurile Disneyland și DisneySea din Tokyo își vor redeschide porțile la 1 iulie, după o închidere de patru luni cauzată de pandemia de COVID-19, a anunțat marți operatorul celor două parcuri tematice, Oriental Land, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Redeschiderea se va face mai întâi cu un număr limitat de vizitatori, care și-au rezervat biletele online și vor trebui să respecte reguli stricte de distanțare socială, să poarte o mască și să se supună unui control de temperatură.

De asemenea, la fiecare atracție din parc va fi permis accesul unui număr limitat de vizitatori, iar spațiile vor fi curățate și dezinfectate periodic, a declarat Oriental Land, într-un comunicat.

Luna trecută, mai mulți operatori de parcurilor tematice japoneze, inclusiv Oriental Land, au publicat un cod de bune practici care să le permită reluarea activităților, în pofida pandemiei de coronavirus.

Printre recomandări, amatorii de senzații tari vor trebui să se "abțină să țipe" în timp ce se află în roller coaster-uri și în alte atracții din parcuri.

Parcurile Disney din Tokyo nu vor fi primele care se vor redeschide în lume, cel din Shanghai dând startul în luna mai. De asemenea, parcurile Anaheim (California) și Disneyland Paris vor fi redeschise la mijlocul lunii iulie.

Cele din Tokyo și-au încetat activitățile la sfârșitul lunii februarie, în contextul în care Japonia a început să înregistreze o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, determinând guvernul să închidă școlile și solicite parcurilor tematice și principalelor locații de evenimente să ia aceeași măsură.

În prezent, Japonia elimină treptat restricțiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, un exemplu în acest sens fiind redeschiderea - anunțată marți - a grădinii zoologice Ueno din centrul capitalei Tokyo sau reluarea campionatelor profesioniste de baseball și fotbal, cu spectatori pe stadioane începând din 11 iulie.

Parcul Universal Studios din Osaka (vestul Japoniei) și-a reluat activitățile încă din 8 iunie, limitând prima dată intrarea la rezidenții din regiune care dispuneau de un permis anual, înainte de a autoriza vizitatorii din alte regiuni din vestul țării.

Cele două parcuri Disney din Tokyo sunt printre cele mai populare destinații turistice din arhipelag, primind peste 30 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
30
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,1 m/s
Fri
27
Sat
25
Sun
23
Mon
23
Tue
24

Curs oficial BNM 07 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0106
USD 16.6157 -0.0223
RON 4.0694 -0.0038
UAH 0.6000 -0.0012
RUB 0.2261 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău