Gestionarea crizei refugiaților rămâne o prioritate pe agenda autorităților și a tinerilor din Republica Moldova

  • 11 August 2022 13:22
Gestionarea crizei refugiaților rămâne o prioritate pe agenda autorităților și a tinerilor din Republica Moldova

Gestionarea crizei refugiaților rămâne în continuare o prioritate pe agenda autorităților și a tinerilor din Republica Moldova. Prezentă astăzi la conferința anuală a Centrului Național de Tineret, șefa Cabinetului de Miniștri, Natalia Gavrilița, a menționat că în Republica Moldova mai sunt peste 70 mii de refugiați, dintre care mulți trebuie încadrați în sistemul social și educațional național, transmite Radio Chișinău.

Prim ministra a mai spus că tinerii din Moldova au traversat mai multe crize, dar au avut și speranțe, menționând că în contextul actualei perioade dificile, Guvernul a fost și rămâne foarte transparent și deschis propunerilor înaintate de tineri. Natalia Gavrilița:

Suntem în ajunul Zilei Internaționale a Tineretului care se celebrează la 12 august, în fiecare an de toate 192 de țări membre a ONU. Anul acesta sunt subiecte care depășesc politicile RM, care țin de gestionarea unei crize mai mari din regiunea noastră și este o bună oportunitate să vedem care au fost lecțiile învățate” , a declarat premierul.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Galina Rusu, în această perioadă tinerii au dat o lecție prin reacția imediată, responsabilitate și angajament:

Învățăm din toate provocările la care suntem expuși. Am învățat și am fost pregătiți prin online și prin învățământ la distanță. Aceasta ne-a oferit o șansă în plus ca refugiații din Ucraina să poată participa la procesul educațional din țara lor, dar pe lângă asta, la nivel de minister am fost deschiși la politici aprobate, ca să asigurăm accesul la sistemul educațional din țara noastră” , a menționat Rusu.

Ziua Internațională a Tineretului este marcată în fiecare an pe 12 august. În Republica Moldova sunt înregistrate oficial 39 de organizații de tineret.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău