Germania: Zelenski a fost primit la Berlin de omologul său, Steinmeier

  • 14 Mai 2023 16:00
Germania: Zelenski a fost primit la Berlin de omologul său, Steinmeier

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit duminică la Berlin de omologul său german Frank-Walter Steinmeier, prima etapă a unei vizite în Germania, relatează Agerpres.

Zelenski a fost întâmpinat de Steinmeier la castelul Bellevue, reședința președintelui german.

El urmează să se întâlnească în cursul dimineții și cu cancelarul Olaf Scholz și cabinetul de securitate ale acestuia, după care se va deplasa la Aachen, în vestul Germaniei, unde va primi Premiul Carol cel Mare, care recompensează angajamentul în favoarea unificării europene.

Vizita este prima a lui Zelesnki în Germania de la debutul invaziei ruse în Ucraina și are loc în cadrul unui turneu în țări aliate europene pentru a-și asigura sprijinul acestora.

''În cea mai dificilă perioadă din istoria modernă a Ucrainei, Germania mândră să fie prietenul nostru adevărat și un aliat de încredere. Împreună vom învinge și vom readuce pacea în Europa'', a scris Zelesnki în cartea de oaspeți a președinției germane.

Potrivit agenției dpa, pentru vizita președintelui ucrainean au fost luate la Berlin măsuri de securitate sporite și în unele părți ale capitalei a fost închis traficul.

Volodimir Zelesnki a ajuns de la Roma la miezul nopții, la bordul unui avion guvernamental german, escortat de avioane de vânătoare ale Luftwaffe.

Guvernul german a anunțat sâmbătă un ajutor militar în valoare de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare de până acum, și a promis sprijin suplimentar pentru Kiev cât timp va fi necesar.

Zelenski a salutat pe Twitter acest ''pachet puternic'', indicând că dorește să discute cu oficialii germani despre primirea de arme, apărarea aeriană, reconstrucție, securitate și candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău