Germania vrea să aducă rapid angajați străini pentru a ajuta industria aeriană

  • 27 Iunie 2022 20:04
Germania vrea să aducă rapid angajați străini pentru a ajuta industria aeriană

Germania vrea să angajeze cât mai curând posibil lucrători străini, pentru a ajuta operatorii de aeroporturi, confruntați cu un deficit masiv de angajați, în timpul sezonului de vară aglomerat, a afirmat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, transmite Reuters.

Angajații temporar, care vor beneficia de cazare și salariu standard, vor trebui să îndeplinească aceleași verificări de securitate și fiabilitate ca restul angajaților, de exemplu cei care sunt responsabili de bagaje, pregătirea putând dura două săptămâni, a informat oficialul, potrivit Agerpres.

Companiile aeriene și operatorii de aeroporturi din Europa se confruntă cu o lipsă de personal care să gestioneze fluxurile de pasageri, după ce s-a majorat cererea pentru călătorii aeriene, în urma ridicării majorității restricțiilor. Tot mai mulți angajați amenință cu mișcări de protest.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii a declarat că nu poate comenta în privința numărului de lucrători străini care ar urma să sosească, după ce publicația Bild am Sonntag a informat că din iulie ar urma să sosească un număr cu „patru cifre” de angajați calificați din Turcia în Germania.

Lucrătorii străini s-ar putea ocupa de gestionarea bagajelor, a declarat Andreas Rosskopf, președintele Sindicatului Polițiștilor Germani, care nu a recomandat folosirea acestora pentru verificări de securitate.

Se așteaptă ca în următoarele trei luni să fie aduși 1.000 - 2.000 de angajați, cel mai probabil începând din august.

Conform datelor Asociației Aeroporturilor ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în domeniul verificărilor, securității și manipulării aeronavei nu sunt ocupate.

În următoarele zile, operatorii de aeroporturi ar urma să anunțe numărul exact al angajaților de care au nevoie, dar șeful Asociației ABL se așteaptă ca în următoarele trei luni să fie aduși 1.000 - 2.000 de angajați, cel mai probabil începând din august.

Conform unei estimări a șefului Oficiului de Muncă, Detlef Scheele, Germania are nevoie anual de cel puțin 400.000 de noi lucrători imigranți, proveniți atât din UE, cât și din state terțe, mai notează sursa citată de Agerpres.

Când legea asupra imigrației lucrătorilor calificați a intrat în vigoare în anul 2020, autoritățile germane sperau că minimum 10.000 de imigranți vor veni anual din afara UE în Germania pentru a lucra în această țară. Însă, pandemia COVID-19 și restricțiile antiepidemice, precum și schimbările pe piața muncii din statele de origine, nu au permis realizarea acestei prognoze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău