Germania va ridica un gard la granița cu Polonia pentru a împiedica răspândirea unei boli

  • 22 Septembrie 2020 20:02
Germania va ridica un gard la granița cu Polonia pentru a împiedica răspândirea unei boli

Landul german Brandenburg va ridica un gard permanent de-a lungul graniței cu Polonia pentru o împiedica răspândirea pestei porcine africane, a anunțat marți un oficial german, potrivit agenției DPA.

Obiectivul este de a limita deplasările porcilor mistreți, principalii vectori ai acestei boli, care nu reprezintă un pericol pentru oameni, dar este aproape întotdeauna fatală în cazul animalelor.

Potrivit ministrului pentru afaceri sociale, sănătate, integrare și protecția consumatorului din landul Brandenburg, Ursula Nonnemacher, decizia a fost luată după ce negocierile cu Polonia privind ridicarea unui gard permanent au eșuat. Un gard mobil de 120 de kilometri există în prezent la granița germano-poloneză dinspre sud și până în orașul Frankfurt pe Oder.

Ursula Nonnemacher a anunțat de asemenea crearea unei echipe tehnice pentru coordonarea activității diferitelor autorități din regiune, inclusiv poliția și serviciile veterinare și de urgență, după ce fermierii au criticat modul în care este gestionată această criză. O echipă de medici veterinari trimisă de Comisia Europeană și-a început de asemenea activitatea.

Autoritățile germane din landul Brandenburg au descoperit deocamdată pesta porcină africană la 20 de porci mistreți găsiți morți în zona localităților Schenkendoebern și Neuzelle.

Primul a fost descoperit aproape de granița cu Polonia în data de 10 septembrie. Ulterior, China, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Brazilia și Argentina au interzis importurile de carne de porc din Germania, sporind temerile privind impactul epidemiei asupra agriculturii și economiei germane. De pe urma interdicției ar urma să beneficieze alți furnizori majori, cum ar fi SUA, Spania, Canada și Brazilia, în condițiile în care China este cel mai mare cumpărător de carne de porc din lume. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău