Germania va prelungi perioada de lockdown

  • 04 Ianuarie 2021 14:17
Germania va prelungi perioada de lockdown

Guvernul german și cele 16 landuri federale au convenit să prelungească perioada de lockdown până pe 31 ianuarie, pentru a stăvili răspândirea pandemiei de coronavirus, informează luni cotidianul Bild, fără a preciza sursa sa de informație, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Germania a gestionat cu mai mult succes decât multe alte țări din Europa primul val al pandemiei, în primăvară, însă situația s-a schimbat în timpul valului doi.

Țara a impus un al doilea lockdown sever începând cu 16 decembrie, închizând școlile, magazinele neesențiale și restaurantele, după ce lockdown-ul parțial de la începutul lui noiembrie nu a reușit să reducă numărul mare de contaminări.

Numărul de infectări a ajuns în Germania la 1.775.513, cu 9.847 mai multe în ultimele 24 de ore, potrivit datelor făcute publice luni de Institutul Robert Koch. De asemenea, Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 302 de decese cauzate de COVID-19, care a adus numărul total de decese la 34.574.

În ultimele șapte zile, Germania a înregistrat o rată de contaminare de 140 la 100.000 de locuitori.

Cancelarul federal german Angela Merkel și premierii de landuri urmează să discute marți despre posibila prelungire a restricțiilor dincolo de data de 10 ianuarie.

"Toți, exceptând două landuri federale, susțin prelungirea lockdown-ului până pe 31 ianuarie", a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters. "Oricum, o decizie oficială va fi luată marți", a adăugat sursa.

La fel ca alte țări-membre ale Uniunii Europene, Germania și-a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 27 decembrie, însă și-a încetinit ritmul. Doar 238.809 de persoane din populația sa de circa 83 de milioane au primit prima doză de vaccin începând de duminică, potrivit Institutului Robert Koch.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău