Germania va prelungi cu încă șase luni controalele la frontieră

  • 12 Octombrie 2017 18:52
Germania va prelungi cu încă șase luni controalele la frontieră

Germania va prelungi cu încă șase luni, până la 11 mai 2018, controalele la frontiere instituite în urma atentatelor produse în mai multe țări din Europa, a comunicat joi ministrul de interne Thomas de Maiziere, o decizie similară fiind anunțată și de Danemarca, transmite Agerpres.

În Germania, controalele vor viza granița cu Austria, pe unde au intrat majoritatea solicitanților de azil, precum și cursele aeriene din Grecia spre aeroporturile germane.

Afirmând că 'există în continuare deficiențe în ce privește protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, precum și un volum semnificativ de migrație ilegală în interiorul zonei Schengen', ministrul german subliniază că 'o revenire totală la o zonă Schengen fără controale la frontiere va fi posibilă doar odată ce situația generală o va permite'. 

Germania a primit în 2015 aproape un milion de migranți, dar numărul sosirilor a scăzut drastic după închiderea rutei Balcanilor de Vest. 

La rândul său, guvernul danez a anunțat Comisia Europeană că va prelungi controalele la frontiere până pe 12 mai 2018. 

Potrivit agenției de presă daneze Ritzau, Copenhaga a invocat riscul serios de atac terorist pentru prelungirea acestei măsuri excepționale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău