Germania va permite operatorilor de telefonie să trimită mesaje de alertă

  • 24 Iulie 2021 15:30
Germania va permite operatorilor de telefonie să trimită mesaje de alertă

Germania va permite operatorilor de telefonie mobilă să trimită mesaje text de avertizare în anumite regiuni geografice, o tehnologie care există de mai multe decenii dar care în Germania a fost restricționată pentru protejarea vieții private, transmite Reuters.

Guvernul de la Berlin este în prezent presat să permită această tehnologie, după inundațiile catastrofale de săptămâna trecută care au provocat decesul a cel puțin 180 de persoane. Unele voci susțin că mesajele de alertă ar fi crescut șansele ca oamenii să ajungă la timp într-o zonă de siguranță.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru postul public de televiziune ARD că a emis ordinul pentru introducerea sistemului care va permite trimiterea de mesaje de avertizare către toate telefoanele mobile conectate la o antenă dintr-o zonă.

"Avertizările către populație trebuie să ajungă pe toate canalele", a spus Horst Seehofer, adăugând însă că scurtele mesaje text se vor adăuga actualului sistem de avertizare în situații de urgență care există în Germania, care include sirene, o aplicație pe smartphone denumită NINA și radioul. "Dacă ești trezit în timpul nopții trebuie să știi imediat ce s-a întâmplat și ce ai de făcut", a spus ministrul de Interne.

Germania are unele din cele mai stricte legi din lume în materie de protejarea vieții private, ca urmare a sensibilității care există în societate când vine vorba de supravegherea populației într-o țară care în secolul 20 a trecut prin două regimuri totalitare.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău