Germania speră în relansarea eforturilor de pace în Ucraina odată cu o nouă conducere a țării

  • 30 Mai 2019 15:45
Germania speră în relansarea eforturilor de pace în Ucraina odată cu o nouă conducere a țării

Germania speră că noua conducere ucraineană va da un nou impuls eforturilor de soluționare a conflictului ce durează de ani de zile în apropierea graniței Ucrainei cu Rusia, relatează joi agenția DPA,preluat de Agerpres.

''Populația din estul Ucrainei are nevoie de pace în cele din urmă'', a declarat ministrul german de externe, Heiko Maas, înainte de vizita pe care o va întreprinde joi în Ucraina.

Conflictul a izbucnit în urmă cu cinci ani, când Ucraina a înlăturat conducerea prorusă de la Kiev în vederea încheierii unui acord cu Uniunea Europeană.

Confruntările dintre separatiștii - susținuți de ruși - și armata ucraineană s-au soldat cu aproximativ 13.000 de morți, potrivit unor estimări ale ONU.

Noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, care și-a preluat oficial funcția săptămâna trecută, a afirmat în discursul său de învestitură că prioritatea sa va fi soluționarea conflictului.

Heiko Maas și omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, urmează să se întâlnească cu Zelenski pentru discuții axate pe eforturile de pace.

Germania și Franța au mediat anterior convorbirile de pace dintre Ucraina și Rusia. Președintele rus, Vladimir Putin, a participat la astfel de negocieri, precum și un reprezentant al separatiștilor. Rusia a respins în mod repetat acuzațiile Ucrainei referitoare la alimentarea conflictului prin furnizarea de arme sau militari activi.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău