Germania și-a suspendat, în totalitate, cooperarea militară cu Rusia

  • 21 Martie 2014 20:53
Germania și-a suspendat, în totalitate, cooperarea militară cu Rusia

Autoritățile Germaniei și-au suspendat, în totalitate, cooperarea militară cu Rusia din cauza conflictului în Ucraina. Anterior, Berlinul a anunțat suspendarea cooperării concernului german Rheinmetall cu Rusia.

În prezent, Rheinmetall AG, unul din cei mai mari producători de tehnică militară și armament din Europa, construiește, un centru de pregătire militară pentru trupele terestre lângă Nijnii Novgorod. Construcția trebuia să se încheie în acest an, iar suma contractului se ridică la circa 100 de milioane de euro. Acum, surse din cadrul Ministerului German al Economiei și Energeticii afirmă că autoritățile germane nu vor aproba până la sfârșitul lunii aprilie nicio afacere legată de exportul de armament în Rusia.

Și Compania canadiană Bombardier își "îngheață" planurile de construcție a unor avioane în Rusia, ca urmare a instituirii de către Canada, la scurt timp după Statele Unite, a unor sancțiuni împotriva Federației Ruse, a anunțat șeful companiei, Pierre Beaudoin, într-un interviu acordat pentru Bloomberg.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău