Germania și Țările de Jos continuă integrarea militară

  • 28 Martie 2023 12:11
Germania și Țările de Jos continuă integrarea militară

Țările de Jos au plasat o a treia și ultima brigadă sub comanda Germaniei ca parte a eforturilor de integrare a forțelor armate terestre ale celor două țări, a anunțat luni Ministerul german al Apărării, informează dpa.

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius și omologul său olandez Kajsa Ollongren au consfințit această decizie la Veitshochheim, în centrul Germaniei.

Odată cu plasarea celei de-a 13-a Brigăzi ușoare a Țărilor de Jos sub comanda germană, toate brigăzile armatei olandeze vor fi sub comanda germană, a spus Bundeswehr, potrivit Agerpres.

Brigada 11 Aeropurtată a fost prima care a fost integrată în 2014, iar brigada a 43-a Mecanizată cu 3.000 de militari olandezi a fost plasată în cadrul Diviziei întâi de Tancuri a Germaniei.

Anumite unități maritime germane au fost plasate sub comanda olandeză în baza unui acord din 2016, ce prevede integrarea treptată a forțelor germane în Marina Regală Olandeză. Acestea includ forțe de protecție marină, scafandri și trupe de îmbarcare.

Forțele combinate se află sub o singură structură de comandă și pot fi desfășurate în numele NATO, conform cerințelor. Scopul integrării vizează, de asemenea, standardizarea echipamentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău