Germania se pregătește să primească persoane grav rănite și bolnave din Ucraina

  • 07 Martie 2022 19:11
Germania se pregătește să primească persoane grav rănite și bolnave din Ucraina

Germania a anunțat luni că se pregătește să primească mai multe mii de persoane care fug de războiul din Ucraina, inclusiv persoane grav rănite și bolnave, informează dpa, potrivit Agerpres.

Ministrul german al sănătății Karl Lauterbach a declarat că Germania va juca "un rol central în oferirea de îngrijiri medicale pentru cetățeni din Ucraina".

"Sistemul de sănătate al Ucrainei este parțial pe punctul de a se prăbuși - ne pregătim pentru aceasta", a spus Lauterbach la Berlin. "Ne pregătim pentru (primirea de) persoane grav rănite care au nevoie de tratament medical intensiv, pacienți ucraineni care trebuie să fie transferați pentru că spitalele au fost bombardate, refugiați care vin la noi cu boli grave, pacienți pe dializă, de exemplu, pacienți cu cancer, oameni care au nevoie urgentă de ajutor", a adăugat ministrul german al sănătății.

Sunt planificate transporturi mai mari de oameni răniți și bolnavi, care nu mai pot fi tratați pe plan local în Ucraina. "La ora actuală, la orașele din care ar fi necesare astfel de transferuri este foarte greu de ajuns pe calea aerului și astfel de transporturi ar fi foarte periculoase", a spus Karl Lauterbach.

Transporturi au început să fie pregătite pentru momentul când coridoare umanitare vor putea fi stabilite și când se va conveni asupra unor armistiții. Ministerul Afacerilor Externe german va coordona aceasta, iar Crucea Roșie va organiza acțiunile pe teren, a precizat Lauterbach.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău