Germania: Se discută introducerea obligativității vaccinării, pe fondul creșterii numărului de cazuri Covid-19

  • 22 Noiembrie 2021 09:21
Germania: Se discută introducerea obligativității vaccinării, pe fondul creșterii numărului de cazuri Covid-19

Politicienii germani discută dacă să introducă obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru populație, având în vedere creșterea numărului de infectări și ratele scăzute de vaccinare, transmite Reuters citată de News.ro. Câțiva membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au declarat duminică că guvernele federale și de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a crește rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eșuat, transmite hotnews.ro.

”Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto și de carantină pentru cei nevaccinați”, a scris Tilman Kuban, șeful aripii de tineret a Uniunii Creștin Democrate (CDU) a lui Merkel, în ziarul Die Welt.

Rata de incidență a coronavirusului pe șapte zile din Germania a crescut duminică la cel mai înalt nivel de când a început pandemia pentru a 14-a zi consecutiv, ajungând la 372,7 la nivel național, scrie sursa citată

În unele regiuni, incidența a depășit 1.000, unele spitale raportând deja ocuparea în totalitate a unităților de terapie intensivă. Recordul în cel de-al treilea val al pandemiei, în decembrie anul trecut, a fost de 197,6.

De la debutul pandemiei, în februarie 2020, în Germania au fost raportate 5,35 milioane de infecții cu coronavirus. Numărul total de decese este de 99.062.

Premierul landului bavarez Markus Soeder a cerut o decizie rapidă de a face vaccinările împotriva Covid-19 obligatorii, în timp ce premierul landului Schleswig-Holstein, Daniel Guenther, a spus că autoritățile ar trebui cel puțin să discute un astfel de pas pentru a crește presiunea asupra cetățenilor nevaccinati.

Danyal Bayaz, un membru influent al Verzilor și ministrul Finanțelor în landul Baden-Wuerttemberg, unde ratele de infectare sunt foarte mari, a spus că ar fi o greșeală în acest moment al pandemiei să excludeți vaccinarea obligatorie.

Verzii sunt în prezent în discuții cu social-democrații de centru-stânga (SPD) și democrații liberi (FDP) pentru a forma un guvern de coaliție la nivel federal.

Cele trei partide se află în etapele finale ale încheierii unui acord de coaliție care ar deschide calea pentru ca ministrul de Finanțe, Olaf Scholz, de la SPD, să-i succedă lui Merkel în funcția de cancelar în prima jumătate a lunii decembrie. Scholz a spus că dorește o dezbatere pentru a stabili dacă vaccinarea va fi obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății și asistentele de geriatrie.

Membrii FDP și-au exprimat obiecțiile față de un astfel de pas, deoarece partidul pune un accent mai mare pe libertatea individuală. Austria vecină a anunțat săptămâna aceasta un plan de a face vaccinurile obligatorii anul viitor.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău