Germania se alătură statelor care acuză Rusia că ar sta în spatele atacurilor cibernetice extinse

  • 05 Octombrie 2018 15:09
Germania se alătură statelor care acuză Rusia că ar sta în spatele atacurilor cibernetice extinse

Guvernul german a acuzat Rusia că se află în spatele atacurilor cibernetice masive de anul trecut, alăturându-se astfel guvernelor din SUA, Marea Britanie și Olanda, relatează vineri agenția DPA, potrivit Agerpres.

„Guvernul federal crede, cu o probabilitate la limita certitudinii, că în spatele campaniei APT28 se află serviciul de informații al armatei ruse GRU'', a declarat vineri la Berlin purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.

Se crede că APT28, cunoscut și ca Fancy Bear printre alte nume, ar fi un grup de spionaj asociat cu GRU. Berlinul îl suspectează că s-a aflat în spatele atacurilor împotriva camerei inferioare germane (Bundestag) și a rețelei de date a guvernului federal în 2015.

''Această evaluare se bazează pe fapte și surse ale noastre foarte bune'', a declarat Seibert. Guvernul german are de asemenea ''deplină încredere'' în guvernele britanic și olandez, care au acuzat cu o zi mai înainte Rusia de lansarea unor atacuri împotriva lor.

''Condamnăm ferm astfel de atacuri împotriva unor organizații internaționale și facilități ale aliaților noștri. Facem apel la Rusia să-și îndeplinească responsabilitățile și să se abțină de la astfel de atacuri'', a mai spus Seibert.

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Olanda au lansat o serie de acuzații la adresa Rusiei joi, susținând că angajați ai serviciului de informații al armatei ruse au piratat rețelele informatice ale unor autorități de investigații cu sediul în Occident. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău