Germania se află în al treilea val al pandemiei, afirmă cancelarul german

  • 23 Februarie 2021 19:42
Germania se află în al treilea val al pandemiei, afirmă cancelarul german

Germania se află într-un al treilea val al pandemiei de coronavirus, le-a spus marți cancelarul Angela Merkel parlamentarilor din cadrul partidul ei conservator, relatează Reuters, care citează două surse care au participat la întâlnire.

''Acum suntem în al treilea val'', a afirmat ea potrivit surselor citate , avertizând că orice relaxare a restricțiilor introduse la sfârșitul anului trecut și prelungite până la 7 martie trebuie să se facă cu atenție și treptat.

Închiderea tuturor afacerilor neesențiale și controalele la frontieră cu Austria și Republica Cehă, unde au fost depistate focare legate de o tulpină mai infecțioasă a virusului, au ajutat Germania să reducă numărul de infectări zilnice cu COVID-19.

Dar o vaccinare lentă și riscul de focare majore de variante cu răspândire rapidă deja identificate în Germania ar putea afecta orice reducere a restricțiilor.

''Nu ne putem permite urcușuri și coborâșuri'', le-a spus Merkel participanților, sugerând că dorește ca orice revenire la viața normală să fie făcută cu atenție pentru a evita reintroducerea unor restricții dacă se va înregistra o creștere a cazurilor de infecții.

Ea a adăugat că dacă testele rapide vor deveni mai disponibile și va crește capacitatea de testare revenirea la normalitate ar putea fi mai durabilă, au menționat sursele citate. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău