Germania pregătește ajutor umanitar pentru persoanele care s-ar refugia din Ucraina în țări vecine

  • 21 Februarie 2022 17:12
Germania pregătește ajutor umanitar pentru persoanele care s-ar refugia din Ucraina în țări vecine

Germania face pregătiri pentru a furniza ajutor umanitar eventualilor refugiați care ar pleca din Ucraina în țările vecine, a anunțat luni, la Viena, ministrul de interne german Nancy Faeser, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Pregătirile germane vizează în primul rând țări vecine cu Ucraina, precum Polonia și România, a spus Faeser în cadrul unei conferințe privind migrația organizate la Viena.

''Dar dacă în țara noastră intră refugiați, atunci (ajutorul este destinat) și pentru ei, evident'', a precizat ministrul german.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe german a declarat că guvernul de la Berlin consideră că numărul observatorilor internaționali din Ucraina ar trebui să fie majorat.

În prezent au loc discuții cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în vederea ''menținerii și creșterii eficienței în această fază extrem de critică'', a afirmat un purtător de cuvânt al diplomației germane.

El a menționat că unele țări și-au retras personalul din Ucraina, din motive de siguranță. ''Germania nu a făcut acest lucru'', a precizat reprezentantul MAE german.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în actuala fază de dezinformare, activitatea observatorilor internaționali este cu atât mai importantă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău