Germania | Partidele de guvernământ pierd teren în alegerile locale

  • 29 Octombrie 2018 10:09
Germania | Partidele de guvernământ pierd teren în alegerile locale

Principalele partide ale coaliției guvernamentale din Germania au suferit pierderi importante în alegerile locale de ieri din landul Hessa, unde se află și capitala financiară a țării, Frankfurt.

Potrivit estimărilor, Uniunea Creștin Democrată a cancelarului Merkel și partenerii săi social democrați au rămas fără 10 procente din voturile primite la scrutinul precedent, din 2013.

Este a doua decepție electorală la rând, într-o competiție regională, după cea din Bavaria, iar Angela Merkel, care va comenta azi rezultatul, este așteptată să încerce să-și resudeze alianța tot mai fragilizată.

Deși rămân cea mai importantă forță politică, cu 27,4% din sufragii, creștin-democrații cancelarului Angela Merkel s-au ales cu cel mai slab rezultat de după 1966.

Într-o situație deplorabilă se află și social-democrații. Exit-poll-urile îi cotează cu 19,6%, cele mai slabe cifre din istoria SPD în acest land.

Marii câștigători ai alegerilor sunt Verzii, 19,6% și Partidul Naționalist Alternativa pentru Germania, votat de 13 procente din alegători și care este din acest moment, reprezentat în toate parlamentele locale.

La Berlin, alegerile din Hessa sunt privite ca un vot de blam pentru marea coaliție de guvernare CDU-SPD. Toți ochii se îndreaptă acum spre social-democrați, nu puțini dintre ei dorind abandonarea alianței.

Președintele SPD, Andrea Nahles, a declarat că partidul intenționează să stabilească o nouă foaie de parcurs pentru guvern, pe care SPD o va folosi pentru a măsura progresul coaliției, la jumătatea actualei legislaturi.

SURSA: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău