Germania: Până la sfârșitul anului, transferăm încă două sisteme IRIS-T în Ucraina. Berlinul anunță că a antrenat și opt mii de militari ucraineni

  • 15 Noiembrie 2023 10:21
Germania: Până la sfârșitul anului, transferăm încă două sisteme IRIS-T în Ucraina. Berlinul anunță că a antrenat și opt mii de militari ucraineni

Forțele armate germane au antrenat până acum aproximativ opt mii de soldați ucraineni, în cadrul misiunii EUMAM a Uniunii Europene, au anunțat marți oficialii militari germani, scrie defenseromania.ro.

EUMAM oferă pregătire de bază și o gamă largă de specializări, cum ar fi cele pentru paramedici, lunetiști și operatori de tancuri. Lansată în noiembrie anul trecut, misiunea a primit sprijinul a 24 de state membre UE. 

„Mă aștept să pregătim aproximativ 10 mii de soldați până la sfârșitul anului, în aproximativ 200 de module de antrenament”, a declarat generalul-locotenent al Bundeswehr Andreas Marlow, comandantul unității multinaționale de antrenament. Asta înseamnă că Germania va asigura pregătirea pentru un sfert din numărul inițial stabilit de EUMAM, de 40 de mii de militari ucraineni antrenați.

Marlow a spus că accentul pe antrenament se schimbă, de asemenea, de la operațiuni defensive la operațiuni ofensive.

Generalul locotenent a spus că ucrainenii trec prin șase săptămâni de pregătire de bază și apoi șase săptămâni de specializare, transmite dpa.

Contribuția Germaniei la aprărarea antiaeriană a Ucrainei

Germania va transfera încă două sisteme de apărare aeriană IRIS-T în Ucraina, iar asta se va întâmpla până la sfârșitul acestui an, a anunțat ambasadorul Germaniei în Ucraina, Martin Jaeger.

Ucraina nu are suficiente echipamente de apărare aeriană, dar multe orașe și infrastructură critică sunt protejate.

"Industria germană de apărare este interesată de relațiile pe termen lung cu țara dvs. Sprijinul nostru este destinat industriei de apărare aeriană - este Gepard, IRIS-T, Patriot", a spus ambasadorul.

Jaeger a adăugat că Germania și Ucraina au convenit cu privire la furnizarea de sisteme Patriot și IRIS-T suplimentare. Până la sfârșitul anului, este planificată livrarea a încă două sisteme de apărare aeriană IRIS-T Forțelor Armate ale Ucrainei.

Amintim că, în marja reuniunii din octombrie a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, Ministerul German al Apărării a anunțat un „pachet de iarnă” de ajutor în valoare totală de aproximativ 1 miliard de euro, care va include sisteme de apărare aeriană, atât Patriot-ul suplimentar raportat anterior, cât și IRIS-T.

În plus, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a confirmat informațiile din presă conform cărora Germania își va dubla ajutorul militar pentru Kiev în 2024, la 8 miliarde de euro.

Până atunci, Bundeswehr a publicat lista cu asistența militară furnizată zilele acestea. 

Noul pachet de ajutor pentru Ucraina include:

  • zece tancuri Leopard 1A5;
  • 14 vehicule șenilate Bandvagn 206;
  • cinci vehicule medicale pe șenile Warthog Ambulance;
  • un tanc Winsent 1 pentru deminare(în total, au fost trimise 11 astfel de echipamente);
  • zece UAV-uri VECTOR;
  • 14 radare de supraveghere la sol GO12;
  • trei vehicule de securitate a frontierei;
  • patru cap-tractoare 8x8 HX81 și patru semiremorci;
  • 16 camioane Zetros;
  • 13 camioane MAN TGS;
  • 1,4 milioane de cartușe de muniție.
  • 020 de proiectile de 155 mm;

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău