Germania nu vede o nevoie imperioasă de a restructura datoria greacă

  • 03 Iulie 2015 15:16
Germania nu vede o nevoie imperioasă de a restructura datoria greacă

Cifrele publicate joi de Fondul Monetar Internațional (FMI) privind marile nevoi de finanțare ale Greciei nu înseamnă deloc în mod automat că trebuie restructurată datoria colosală a țării.

Declarația a fost făcută vineri, la Berlin, de către un purtător de cuvânt al ministrului de finanțe german, Wolfgang Schauble, relatează AFP.

'Nu se poate în niciun fel trage concluzia că o restructurare a datoriei este necesară', a declarat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul guvernului purtătorul de cuvânt al lui Schauble, Martin Joger, despre un raport al FMI publicat joi.

La trei zile până la referendumul crucial în Grecia, FMI a estimat la 50 de miliarde de euro nevoile de finanțare ale țării între octombrie 2015 și octombrie 2018, pe fondul previziunii de creștere drastic diminuată în acest an.

Pentru a acoperi acest puternic deficit bugetar, Fondul apelează la europeni să furnizeze o sumă de 36 de miliarde de euro și să ușureze povara datoriei Greciei.

Această poziție nu este văzută cu ochi buni de Berlin, care cu greu ar putea face opinia publică din Germania să accepte acest lucru, comentează AFP. Germania continuă să creadă că soluția pentru Grecia rezidă în reforme structurale ale economiei ei, a explicat Joger.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău