Germania: Mii de persoane așteptate la protestele 'anti-mască' pe malul lacului Constance

  • 03 Octombrie 2020 13:52
Germania: Mii de persoane așteptate la protestele 'anti-mască' pe malul lacului Constance

Mii de opozanți față de purtarea măștilor și măsurile restrictive împotriva pandemiei sunt așteptați la Konstanz (sud-vestul Germaniei) la un weekend de proteste sub înaltă protecție a poliției, relatează sâmbătă France Presse., preluat de Agerpres.

Foarte așteptat în această sâmbătă este un uriaș lanț uman pe malul lacului Constance la inițiativa "gânditorilor liberi", o adunare pestriță de oponenți ai măsurilor legate de pandemia de COVID-19 care au organizat deja două manifestații cu zeci de mii de persoane la Berlin în timpul verii.

Obiectivul lor este să strângă suficientă lume pentru a ajunge în Austria și Elveția, malurile lacului Constance fiind situate în trei țări.

Sâmbătă, la Konstanz sunt programate 17 manifestații sau mitinguri. Duminică, 12 mitinguri sunt anunțate de asemenea și în centrul orașului, chiar dacă majoritatea nu au loc la inițiativa "anti-măști", ci pentru exprimarea solidarității în aceste vremuri de pandemie mondială.

Poliția așteaptă un total de aproximativ 30.000 de persoane și a prevăzut "o desfășurare semnificativă" de forțe de ordine în fața riscului ca manifestațiile să nu degenereze în ciocniri.

Aceste manifestații au loc în plină recrudescență a infecțiilor în Germania, o țară care a fost relativ scutită de noul coronavirus până acum.

Sâmbătă, numărul de noi infecții în 24 de ore a depășit pragul de 2.500, nivelul din aprilie.

Municipalitatea Konstanz a interzis manifestanților să fluture semne distinctive ale regimului nazist sau "steaguri ale Reichului" german în amintirea Imperiului ce a dispărut după Primul Război Mondial, așa cum au făcut-o la Berlin.

La acest ultim miting de la sfârșitul lunii august, câteva sute de manifestanți au forțat barierele de securitate pentru a urca pe treptele Reichstagului, sediul camerei deputaților (Bundestag), marcând o nouă etapă în radicalizarea mișcării.

Aceste manifestații reunesc o mulțime eteroclită compusă din militanți anti-vaccin, complotiști, cetățeni cu adevărat preocupați de restricțiile legate de COVID-19, dar și, din ce în ce mai mulți potrivit autorităților, simpatizanți ai extremei drepte.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău