Germania: Merkel condamnă vandalismul ''respingător'', după violențele urbane de la Stuttgart

  • 22 Iunie 2020 15:15
Germania: Merkel condamnă vandalismul ''respingător'', după violențele urbane de la Stuttgart

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat ferm luni violențele urbane izbucnite în weekend la Stuttgart și consideră "respingătoare" vandalismul și agresiunile asupra polițiștilor care au avut loc cu această ocazie, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Cei care au participat la astfel de acte de violență, au atacat brutal polițiști și au distrus și devastat magazine nu au niciun motiv valabil pe care să îl invoce" pentru a se justifica, a declarat presei purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.

Ei "s-au răsculat împotriva orașului lor, împotriva cetățenilor cu care trăiesc și împotriva legilor care ne protejează pe toți", a adăugat el.

Actele recente de vandalism, considerate de autorități ca fiind de o amploare "fără precedent", au stârnit un val de reacții în Germania.

Circa 20 de persoane, dintre care jumătate au naționalitate germană, au fost reținute, conform poliției, care a vorbit despre 19 răniți ușor în rândul forțelor de ordine.

Violențele au izbucnit în urma unui control al poliției în jurul miezului nopții într-un caz legat de droguri. Totul a degenerat apoi.

Câteva sute de tineri, până la 500, s-au îndreptat ulterior în grupuri mici spre centrului orașului pentru a răspândi haos timp de mai multe ore.

Președintele Frank-Walter Steinmeier a declarat luni că autorii acestor acte vor trebui "inculpați și pedepsiți cu toată severitatea prevăzută de lege".

"Trebuie să ne opunem cu fermitate oricărei persoane care atacă polițiști, îi tratează cu dispreț pe aceștia sau lasă impresia că ei trebuie 'eliminați'", a insistat președintele german.

Ministrul de interne Horst Seehofer a decis să meargă luni la fața locului și urmează să facă o declarație în cursul după-amiezii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău