Germania își prelungește controalele la frontiera cu Austria și Cehia până la începutul lui martie

  • 17 Februarie 2021 13:13
Germania își prelungește controalele la frontiera cu Austria și Cehia până la începutul lui martie

Germania își prelungește cu 14 zile - până la începutul lui martie - controalele la frontierele cu Tirolul austriac și Cehia, în lupta împotriva răspândirii variantelor noului coronavirus, a anunțat Guvernul german, relatează AFP, potrivit news.ro.

Ministerul german al Sănătății a prelungit cu 14 zile acest dispozitiv, care a intrat în vigoare duminică și care provoacă critici atât în Europa, cât și în Germania, a anunțat marți seara o purtătoare de cuvânt a ministerului, scrie sursa citată

Confederația asociațiilor patronale germane (BDA) a criticat aceste controale, care afectează, în opinia sa, activitățile economice și lanțurile de aprovizionare.

Înaintea unui anunț cu privire la o relaxare a unor restrcții - redeschiderea școlilor la 22 februarie -, Germania urmează să propună teste antigenice anti-covid gratuite, dar și autoteste de un euro, a anunțat ministrul Sănătății Jens Spahn.

”Începând de la 1 martie, toți cetățenii trebuie să poată fi testați în mod gratuit de către personal format în efectuarea unor teste antigenice rapide. Ele sunt de-acum destul de disponibile pe piață”, a anunțat ministrul pe Twitter.

Costul cu aceste teste urmează să fie suportat de către statul federal, potrivit agenției germane de presă DPA.

Teste care să fie aplicate de către germani înșiși ”trebuie, de asemenea, să fie disponibile tuturor, după aprobarea lor” de către Institutul federal al Medicamentelor și Materialelor Medicale, a adăugat Spahn.

”Aceste teste pot să contribuie la siguranța vieții de zi cu zi, mai ales în școli și grădinițe”, a subliniat el, precizând că ministerul său ”negociază în prezent cu diverși producători”.

O contribuție în valoare de un euro la achiziționarea acestor teste este studiată în prezent, scrie presa germană.

Testele antigenice nu sunt însă considerate la fel de fiabile ca testele PCR.

În Germania, Institutul Robert Koch pledează în favoarea unei validări a unui test antigenic pozitiv printr-un test PCR.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău