Germania interzice organizația islamistă Ansaar International, acuzată că finanțează terorismul

  • 05 Mai 2021 11:54
Germania interzice organizația islamistă Ansaar International, acuzată că finanțează terorismul

Guvernul german a anunțat miercuri interzicerea organizației islamiste Ansaar International, acuzată că finanțează terorismul sub acoperirea acțiunilor caritabile, transmit AFP și dpa.

Ministrul de interne Horst Seehofer 'a interzis asociațiile Ansaar International e.V. și filialele sale', o rețea care 'finanțează terorismul în toată lumea prin donații', a scris pe Twitter purtător de cuvânt al ministerului.

'Dacă vrei să combați terorismul, trebuie să-i tai sursele de bani', a declarat Seehofer.

Interdicția a intrat în vigoare miercuri dimineața, când poliția a întreprins o serie de percheziții și confiscări la locuințe și garaje situate în zece landuri germane, a relatat postul de radio SWR.

Ansaar, creată în 2012 și având sediul la Düsseldorf, în vestul Germaniei, se află de mai mulți ani în vizorul autorităților. Organizația strânge donații pentru acțiuni caritabile în zone de criză precum Siria, Yemen sau Fâșia Gaza.

Însă, potrivit unui document al Ministerului de Interne citat de SWR, Ansaar este apropiată de mișcarea salafistă, promovează 'salafismul extremist' și desfășoară acțiuni de 'prozelitism' în rândul copiilor primiți în sediile sale din Germania.

Donațiile strânse sunt folosite și pentru susținerea terorismului prin organizații precum miliția jihadistă siriană Jabhat al-Nusra, absorbită între timp de miliția Hajat Tahrir al-Sham, mișcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâșia Gaza și milițiile Shebab din Somalia, arată același document.

În total, nouă organizații sunt considerate de Ministerul de Interne ca sub-organizații ale Ansaar International - în special Somali Committee for Information and Advice de la Darmstadt, landul Hessa, o fundație a fostului fotbalist profesionist Änis Ben-Hatira de la Berlin și asociația WWR-Help.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău