Germania | Închisoare cu suspendare pentru un bărbat care a furnizat Rusiei date confidențiale despre Bundestag

  • 28 Octombrie 2021 14:49
Germania | Închisoare cu suspendare pentru un bărbat care a furnizat Rusiei date confidențiale despre Bundestag

Justiția germană a condamnat joi un fost angajat al unei companii de securitate informatică la doi ani de închisoare cu suspendare pentru transmiterea unor date privind Bundestagul către Rusia, informează AFP, potrivit Agerpres.

Germanul Jens F., în vârstă de 56 de ani, a fost găsit vinovat de spionaj în favoarea unei entități străine după ce, în 2017, a înmânat unui atașat militar al Rusiei un CD ce conținea peste 300 de fișiere cu planurile clădirilor utilizate de Bundestag.

Acest atașat militar, aflat la acea vreme la post la Berlin, este bănuit că era angajat al serviciilor de informații militare ruse GRU.

Jens F. avea el însuși un trecut marcat politic: fost ofițer într-o divizie blindată a armatei est-germane, el a fost între 1984 și 1990 colaborator neoficial al STASI, poliția politică a fostei Republici Democrate Germane (RDG), potrivit săptămânalului Der Spiegel.

O recunoaștere a vinovăției sale i-a fost propusă în schimbul unei pedepse de la 20 de luni la 24 de luni, dar acuzatul nu i-a dat curs.

Parchetul german ceruse o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare, în timp ce apărarea a cerut achitarea clientului său, susținând că nicio probă nu indica faptul că Jens F. a transmis atașatului militar documentele în cauză.

Potrivit avocatului Friedrich Humke, Parchetul și-a bazat acuzațiile doar pe trecutul lui Jens F. și pe activitățile acestuia în fosta Germanie de Est comunistă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău