Germania închide patru consulate ale Rusiei

  • 31 Mai 2023 17:38
Germania închide patru consulate ale Rusiei

Guvernul de la Berlin a decis să închidă patru din cele cinci consulate ale Rusiei din Germania, ca represalii după restricțiile impuse de Moscova reprezentării diplomatice germane pe teritoriul rus și care au determinat Germania să-și închidă la rândul ei trei consulate din Rusia, relatează Agerpres.

Pentru a asigura un echilibru al prezenței reciproce atât la nivelul personalului cât și al structurilor, am decis să retragem autorizația de funcționare a patru din cele cinci consulate generale ruse stabilite în Germania", a comunicat Ministerul german de Externe.

Decizia survine după ce Ministerul de Externe rus a impus o limită de 350 de persoane pentru efectivul personalului diplomatic german acreditat pe ansamblul misiunilor diplomatice și consulare ale Germaniei în Rusia.

Prin urmare, pentru a se încadra în această limită, Germania a optat să-și închidă consulatele generale de la Kaliningrad, Ekaterinburg și Novosibirsk, singurele sale misiuni diplomatice și consulare ce vor rămâne astfel operaționale în Rusia fiind ambasada de la Moscova și consulatul de la Sankt Petersburg

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău