Germania: fostului lider catalan Carles Puigdemont rămâne în arest

  • 27 Martie 2018 08:12
Germania: fostului lider catalan Carles Puigdemont rămâne în arest

O instanță germană a prelungit detenția fostului lider catalan Carles Puigdemont în așteptarea unei decizii ce va fi luată de o instanță superioară în privința extrădării acestuia în Spania, a precizat luni procurorul general din Schleswig, citat de Reuters.

„A compărut calm și stăpân pe sine", le-a spus jurnaliștilor procurorul Georg-Friedrich Guentge atunci când a fost întrebat cum s-a prezentat Puigdemont în fața instanței.

Justiția spaniolă a decis vineri să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru "rebeliune" vizându-i pe Carles Puigdemont și alți 12 lideri separatiști catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare.

Avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a precizat pe Twitter că acesta a fost reținut în drumul său spre Belgia, după o vizită în Finlanda.

Fostul lider separatist catalan a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari, iar vineri a participat la un seminar la Universitatea din Helsinki.

Carles Puigdemont s-a refugiat la Bruxelles la sfârșitul lui octombrie 2017, anticipând punerea lui sub urmărire penală de către justiția spaniolă pentru "rebeliune" și "secesiune". 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău