Germania: fostului lider catalan Carles Puigdemont rămâne în arest

  • 27 Martie 2018 08:12
Germania: fostului lider catalan Carles Puigdemont rămâne în arest

O instanță germană a prelungit detenția fostului lider catalan Carles Puigdemont în așteptarea unei decizii ce va fi luată de o instanță superioară în privința extrădării acestuia în Spania, a precizat luni procurorul general din Schleswig, citat de Reuters.

„A compărut calm și stăpân pe sine", le-a spus jurnaliștilor procurorul Georg-Friedrich Guentge atunci când a fost întrebat cum s-a prezentat Puigdemont în fața instanței.

Justiția spaniolă a decis vineri să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru "rebeliune" vizându-i pe Carles Puigdemont și alți 12 lideri separatiști catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare.

Avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a precizat pe Twitter că acesta a fost reținut în drumul său spre Belgia, după o vizită în Finlanda.

Fostul lider separatist catalan a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari, iar vineri a participat la un seminar la Universitatea din Helsinki.

Carles Puigdemont s-a refugiat la Bruxelles la sfârșitul lui octombrie 2017, anticipând punerea lui sub urmărire penală de către justiția spaniolă pentru "rebeliune" și "secesiune". 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău