Germania desemnează noi zone de risc de coronavirus și renunță la avertizarea generală privind călătoriile

  • 01 Octombrie 2020 13:27
Germania desemnează noi zone de risc de coronavirus și renunță la avertizarea generală privind călătoriile

Guvernul german a clasificat miercuri regiuni din 11 țări europene, inclusiv România, în categoria de risc ridicat de coronavirus, transmite dpa, preluat de Agerpres.

În același timp, Germania a renunțat la avertizarea generală privind călătoriile în 160 de țări din afara Uniunii Europene și va evalua separat fiecare țară, conform numărului de infecții cu coronavirus.

Institutul Robert Koch (RKI), care răspunde de controlul bolilor, a desemnat ca zone de risc, pentru prima oară de la începutul pandemiei, teritorii din Regatul Unit, respectiv Țara Galilor și Irlanda de Nord, din Lituania și din Estonia.

Pe listă mai figurează departamentele Pays de la Loire și Bourgogne din Franța și au fost adăugate noi regiuni din Croația, Irlanda, România, Slovenia și Ungaria.

Miercuri seara, Ministerul de Externe de la Berlin a publicat online o avertizare de călătorie în Belgia, Lituania și România.

Clasificarea ca zonă de risc, urmată de avertizarea de călătorie, se face dacă numărul de infecții noi cu coronavirus depășește 50 la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile. Avertizarea nu reprezintă o interdicție, ci este considerată o modalitate semnificativă de descurajare a deplasărilor, în special cu scop turistic. De asemenea, avertizările permit consumatorilor să anuleze rezervările, fără a pierde sumele aferente.

Pentru germani au rămas puține țări care nu sunt vizate nici de avertizări de călătorie, nici de recomandări, mai ales că - observă dpa - listele sunt actualizate în prezent în Europa o dată la câteva zile. După cele mai recente decizii de la Berlin, 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt considerate cel puțin parțial zone de risc de coronavirus, iar patru - Belgia, Cehia, Luxemburg și Spania sunt incluse integral în categoria respectivă. Polonia este singura țară vecină cu Germania care nu se află deocamdată pe lista de risc, însă numărul de infecții este și acolo în creștere. Dintre destinațiile turistice populare, au rămas neafectate de avertizări Cipru, Grecia, Italia și Malta.

De pe lista zonelor de risc au fost eliminate cantonul Fribourg din Elveția și județele Zadar și Sibenik-Knin din Croația.

În afara UE, peste 130 de țări depășesc pragul de infecții, calificându-se ca zone de risc din punctul de vedere al Germaniei, iar în alte 50 de țări călătoriile nu sunt recomandate din cauza restricțiilor la intrare sau din cauza restricțiilor la ieșirea din UE. Din acest grup face parte și Thailanda, o destinație turistică apreciată în sezonul rece, chiar dacă nu s-au înregistrat decât foarte puține infecții cu coronavirus; această țară a interzis însă accesul turiștilor străini.

Avertizarea generală privind călătoriile fusese emisă de ministrul german de externe, Heiko Maas, în 17 martie, după închiderea multor frontiere și întreruperea unor legături aeriene. Măsurile respective au blocat în străinătate mii de cetățeni germani. Restricția a fost ridicată pentru majoritatea țărilor europene în 15 iunie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău