Germania depășește pragul de 3 milioane de cazuri COVID-19

  • 12 Aprilie 2021 09:48
Germania depășește pragul de 3 milioane de cazuri COVID-19

Germania a depășit pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor publicate luni de autoritatea națională de supraveghere sanitară din această țară - Institutul Robert Koch (RKI) - în timp ce apelurile pentru o înăsprire a restricțiilor se multiplică, informează AFP, potrivit Agerpres.

Numărul total de contaminări de la începutul pandemiei a fost stabilit la 3,011 milioane, cu 13.245 mai mult decât în ziua precedentă, potrivit RKI, în timp ce numărul deceselor se ridică la 78.452.

În plus, rata de incidență națională din ultimele șapte zile, monitorizată cu precădere de autorități, este de 136,4 la 100.000 de locuitori, peste pragul care declanșează în principiu o înăsprire a restricțiilor.

În acest context, cancelarul Angela Merkel s-a pronunțat din nou în weekend, la o întâlnire a parlamentarilor din partidul său conservator, în favoarea unei forme stricte de lockdown la nivel național pentru o perioadă destul de scurtă. Obiectivul ar fi oprirea celui de-al treilea val al pandemiei, care continuă să ia amploare în Germania, în pofida restricțiilor de circulație deja în vigoare.

În plus, guvernul său a planificat să înăsprească marți legislația anti-COVID 19 la nivel național, pentru a putea impune în întreaga țară restricții tip lockdown, mergând până la impunerea unor interdicții de circulație pe perioada nopții, chiar dacă acestea se vor lovi de o rezistență semnificativă la nivel local sau regional.

Această modificare a legislației în vigoare ar pune capăt unui tabu în Germania, unde federalismul acordă prerogative importante landurilor în domeniul sanitar. Cu toate acestea, mai multe landuri au fost acuzate de adoptarea unor măsuri lejere în fața pandemiei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău