Germania continuă să sprijine Republica Moldova în parcursul european și implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor

  • 22 Martie 18:59
Germania continuă să sprijine Republica Moldova în parcursul european și implementarea reformelor  în beneficiul cetățenilor

Germania va contribui la sporirea rezilienței țării noastre și va continua să ofere suportul necesar autorităților pentru realizarea inițiativelor în beneficiul cetățenilor. La întrevederea de la Casa Guvernului cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber, șeful Executivului a apreciat suportul constant acordat de Republica Federală Germania în domeniile cheie pentru dezvoltarea țării noastre.

„Realizăm ferm obiectivul nostru strategic - cel de a avansa în calea noastră de aderare la UE și ne dorim ca oamenii să privească Uniunea Europeană nu doar din punct de vedere al beneficiilor, ci și prin prisma valorilor și principiilor democratice pe care le împărtășim”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialii au remarcat că potențialul economic moldo-german necesită a fi valorificat deplin, subliniind importanța informării continue a oamenilor de afaceri din Germania despre beneficiile pe care le oferă țara noastră investitorilor străini.

Prim-ministrul Dorin Recean și ambasadoarea Margret Uebber au vorbit și despre eforturile susținute în cadrul Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, o inițiativă comună a Franței, Germaniei și României, în cadrul căreia Germania gestionează grupul de lucru pe refugiați. Oficialii au remarcat importanța implementării mecanismului de protecție temporară, accentuând necesitatea de a integra refugiații stabiliți în țara noastră și de a le oferi acces la piața muncii, educație, servicii de sănătate și asigurări sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Câțiva nori
Umiditate:59 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău