Germania cere Rusiei să facă presiuni asupra Siriei pentru a permite intrarea ajutoarelor umanitare

  • 07 Februarie 15:21
Germania cere Rusiei să facă presiuni asupra Siriei pentru a permite intrarea ajutoarelor umanitare

Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a cerut marți Rusiei să facă presiuni asupra Siriei pentru a permite intrarea rapidă și fără obstacole suplimentare a ajutoarelor umanitare după cutremurele de luni, informează Agerpres.

„Toți actorii internaționali, inclusiv Rusia, ar trebui să facă presiuni asupra regimului sirian pentru a se asigura că poate sosi ajutorul umanitar pentru victime", a afirmat ea într-o conferință de presă comună cu omologul său armean, ministrul de externe Ararat Mirzoian.

"Este important ca acum armele să fie date de-o parte și toate eforturile din regiune să se concentreze asupra ajutorului umanitar și asupra recuperării și protecției victimelor", a mai spus Baerbock, adăugând că fiecare minut contează.

Numărul victimelor confirmate ale seismelor în Siria a depășit 1600, iar salvatorii de pe toate liniile oprite ale fronturilor din războiul civil care durează de 12 ani au arătat că sub ruine se mai află probabil sute de oameni.

Adelheid Marschang, înaltă reprezentantă pentru situațiile de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății, a anunțat marți că Siria are nevoie de un volum foarte mare de ajutoare umanitare, cutremurul fiind "o criză peste multe alte crize".

Germania nu are relații oficiale cu Siria, dar trimite ajutoare prin intermediul unor organizații neguvernamentale. Baerbock a declarat că grupul umanitar Malteser International va primi încă un milion de dolari, iar Berlinul încearcă să găsească fonduri și pentru alte organizații de același gen din Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău