Germania cere ajutorul UE pentru a-i identifica pe protestatarii violenți

  • 11 Iulie 2017 12:15
Germania cere ajutorul UE pentru a-i identifica pe protestatarii violenți

Germania le-a cerut ajutorul partenerilor din Uniunea Europeană pentru a-i identifica pe manifestanții ale căror violențe au umbrit protestele de la summitul G20 desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Hamburg, transmite Digi24.

'Analizăm în prezent o mulțime de fotografii și de înregistrări video pentru a-i identifica pe acești răufăcători. Pentru aceasta, ne bazăm pe sprijinul partenerilor noștri europeni', se menționează într-o scrisoare adresată de ministrul justiției german, Heiko Maas, omologilor săi europeni. Maas le-a cerut miniștrilor justiției din UE să accelereze solicitările de asistență judiciară trimise de Germania în legătură cu revoltele din weekendul trecut, marcat de jefuirea magazinelor, atacuri asupra forțelor de ordine și a mașinilor de poliție și incendierea baricadelor amplasate în centrul orașului Hamburg. Oficialitatea germană le-a mai cerut omologilor săi să pună în aplicare mandatele de arestare europene emise de Berlin, scrie Agerpres.

În prezent, în custodia poliției din Hamburg se află 51 de persoane care urmează să fie puse sub acuzare pentru diverse delicte, pornind de la tulburarea ordinii publice, rănirea gravă a unor persoane și până la distrugerea proprietății și opunerea de rezistență forțelor de ordine. În afară de germani, printre cei reținuți se numără cetățeni din Franța, Italia, Spania, Olanda, Rusia, Elveția și Austria.

Poliția germană a creat o comisie specială pentru a se asigura că organizatorii și alte persoane implicate în violențe vor da socoteală pentru faptele lor.

În scrisoarea sa, Maas a făcut apel la un mai bun schimb de informații în întreaga Europă astfel ca, 'la următorul summit, nicio altă țară și niciun alt oraș să nu mai aibă de suferit de pe urma acelorași turiști europeni puși pe scandal'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău