Germania: Centrul orașului Hamburg, acoperit de fum negru după un incendiu la două depozite

  • 09 Aprilie 2023 16:30
Germania: Centrul orașului Hamburg, acoperit de fum negru după un incendiu la două depozite

Nori de fum negru au acoperit centrul orașului Hamburg, al doilea cel mai mare oraș din Germania, situat pe fluviul Elba, în nordul țării, după un incendiu izbucnit duminică la două depozite situate la est de centru, transmite Agerpres.ro.

„Centrul orașului Hamburg este în beznă totală", a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al brigadei de pompieri din oraș. Pompierii au clasificat incendiul și fumul rezultat drept "extrem de periculoase".


Potrivit Reuters, poliția din oraș i-a avertizat pe localnici de posibila existență a unor particule toxice în aer. Circa 140 de persoane au fost evacuate și deocamdată este greu de spus cât de periculoasă este situația, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Incendiul nu a fost încă stins, echipele de pompieri continuând eforturile în acest sens, potrivit autorităților.

Flăcările au izbucnit în cartierul Rothenburgsort, aflat pe fluviul Elba și care se învecinează cu districtul HafenCity.

Pompierii nu au putut oferi la început niciun fel de informație în legătură cu motivele acestui incendiu de proporții, care a izbucnit în timpul nopții, și nici ce fel de mărfuri se află în interiorul depozitelor cuprinse de flăcări.

Localnicii sunt rugați să țină ferestrele și ușile închise și să se protejeze de fumul care a acoperit o zonă amplă din nord-estul orașului.

Și operatorul german de căi ferate Deutsche Bahn a anunțat că tronsonul care face legătura dintre Hamburg și Büchen a fost închis din cauza incendiului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău