Germania califică drept „îngrijorătoare" atacurile asupra unor tancuri petroliere în Golful Omanului

  • 13 Iunie 17:45
Germania califică drept „îngrijorătoare

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a afirmat că informaţiile referitoare la atacuri ce au vizat două tancuri petroliere în Golful Omanului sunt foarte îngrijorătoare şi ameninţă să conducă la o escaladare a tensiunilor în regiune.

"Informaţiile pe care le-am primit sunt extrem de îngrijorătoare", a afirmat Maas, în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său albanez. "O escaladare a situaţiei este periculoasă, acestea sunt evenimente ce ar putea duce la agravări.

Este necesară o atenuare a situaţiei, iar toate părţile trebuie să contribuie la aceasta", a afirmat Maas, care se întoarce dintr-o vizită în Iran şi în alte state din regiune. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat, joi, că este prea devreme să fie trase concluzii cu privire la atacurile asupra unor tancuri petroliere în Golful Omanului, din cauza lipsei informaţiilor. "Nimeni nu ştie cine se află în spatele acestora", a spus Peskov.

Totodată, secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat ferm atacurile de joi asupra celor două tancuri petroliere, în Golful Omanului. Guterres a avertizat că lumea nu îşi poate permite "o confruntare majoră în regiunea Golfului".

"Condamn ferm orice atac împotriva unor nave civile. Trebuie stabilite faptele şi clarificate responsabilităţile", a afirmat Guterres, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, pe marginea cooperării dintre ONU şi Liga Statelor Arabe.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
7,88 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:2,6 m/s
Mon
9 °C
Tue
13 °C
Wed
10 °C
Thu
4 °C
Fri
-0 °C

Curs oficial BNM 17 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 -0.0000
USD 17.5802 -0.0000
RON 4.0546 -0.0000
UAH 0.7255 -0.0000
RUB 0.2745 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău