Germania califică drept „îngrijorătoare" atacurile asupra unor tancuri petroliere în Golful Omanului

  • 13 Iunie 2019 17:45
Germania califică drept „îngrijorătoare

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a afirmat că informațiile referitoare la atacuri ce au vizat două tancuri petroliere în Golful Omanului sunt foarte îngrijorătoare și amenință să conducă la o escaladare a tensiunilor în regiune.

"Informațiile pe care le-am primit sunt extrem de îngrijorătoare", a afirmat Maas, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său albanez. "O escaladare a situației este periculoasă, acestea sunt evenimente ce ar putea duce la agravări.

Este necesară o atenuare a situației, iar toate părțile trebuie să contribuie la aceasta", a afirmat Maas, care se întoarce dintr-o vizită în Iran și în alte state din regiune. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat, joi, că este prea devreme să fie trase concluzii cu privire la atacurile asupra unor tancuri petroliere în Golful Omanului, din cauza lipsei informațiilor. "Nimeni nu știe cine se află în spatele acestora", a spus Peskov.

Totodată, secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat ferm atacurile de joi asupra celor două tancuri petroliere, în Golful Omanului. Guterres a avertizat că lumea nu își poate permite "o confruntare majoră în regiunea Golfului".

"Condamn ferm orice atac împotriva unor nave civile. Trebuie stabilite faptele și clarificate responsabilitățile", a afirmat Guterres, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, pe marginea cooperării dintre ONU și Liga Statelor Arabe.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău