Germania autorizează vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

  • 04 Martie 2021 15:28
Germania autorizează vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

Comisia germană a vaccinurilor a dat undă verde joi administrării vaccinului anti-Covid AstraZeneca/Oxford persoanelor de peste 65 de ani, a anunțat Ministerul Sănătății, relatează AFP.

"Comisia vaccinurilor recomandă de acum înainte vaccinul AstraZeneca și pentru persoanele de peste 65 de ani. Este o veste bună pentru persoanele în vârstă care așteaptă o injecție", a declarat ministrul sănătății, Jens Spahn, într-un comunicat.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat deja miercuri seară că respectiva comisie se pregătește să dea un aviz favorabil și că guvernul îi va urma recomandarea.

Până acum, Berlinul nu a autorizat acest vaccin pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani, argumentând că nu există date științifice suficiente din partea laboratorului anglo-suedez pentru a permite acest lucru.

Acum "studii foarte recente au furnizat elemente" care permit ridicarea vârstei maxime de utilizare a vaccinului, care continuă să suscite neîncredere în Europa, a explicat cancelarul miercuri seară. Șefa guvernului german a făcut referire la studii medicale britanice care arată o eficiență importantă pentru persoanele cele mai în vârstă.

Berlinul speră ca odată cu această decizie să accelereze campania națională de vaccinare, criticată pentru lentoarea sa de opinia publică.

De la sfârșitul lui decembrie, 2.271.784 de persoane, respectiv 2,7% din populație, au fost vaccinate, primind două doze dintr-unul din cele trei vaccinuri autorizate în Germania (BioNTech/Pfizer, Moderna și AstraZeneca), potrivit ultimului bilanț de miercuri.

În urmă cu două zile, guvernul francez a autorizat și el utilizarea acestui vaccin pentru persoanele cu vârsta între 65 și 75 de ani care suferă de comorbidități.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău