Germania | Autoritățile au înregistrat aproximativ 4.200 de infracțiuni legate de scrutin

  • 25 Septembrie 2021 18:29
Germania | Autoritățile au înregistrat aproximativ 4.200 de infracțiuni legate de scrutin

Autoritățile germane au înregistrat aproximativ 4.200 de infracțiuni legate de alegerile din 26 septembrie din țară, a consemnat ziarul Welt am Sonntag înainte de scrutin.

Cele mai multe dintre infracțiuni au implicat daune materiale, inclusiv distrugerea afișelor electorale, se arată în raportul obținut de dpa înainte de publicare, citând date din cele 16 state federale. Totuși, landul Hessa nu a oferit un număr precis.

Infracțiunile au inclus, de asemenea, violență, propagandă ilegală și insulte, se arată în raport.

Cifra corespunde datelor colectate de Biroul Federal al Poliției Penale (BKA) într-un raport intern. Potrivit raportului, BKA a înregistrat 4.035 de infracțiuni cu două săptămâni înainte de alegeri, inclusiv 42 de infracțiuni cu violență.

O treime din infracțiuni ar putea fi atribuite cercurilor politice de extremă stânga sau de extremă dreapta, a precizat BKA.

''Este prima campanie electorală în care văd grupuri mari de scandalagii agresivi la aproape fiecare eveniment public'', a declarat ministrul sănătății, Jens Spahn, pentru Welt am Sonntag, adăugând că în Germania s-a format un fel de ''extremism pandemic'.

Duminică, electoratul german urmează să aleagă unul dintre cei trei candidați pentru a o înlocui pe cancelarul Angela Merkel, după 16 ani la putere. Această persoană va avea sarcina de a forma un guvern care va include probabil trei partide.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău