Germania: Aproape 3.000 de persoane de la bordul unei nave de croazieră, testate pentru coronavirus

  • 04 Mai 2020 09:34
Germania: Aproape 3.000 de persoane de la bordul unei nave de croazieră, testate pentru coronavirus

Operatorul german de turism TUI a anunțat că va testa pentru noul coronavirus toate cele aproximativ 3.000 de persoane aflate la bordul uneia dintre navele sale de croazieră, care a fost adusă la chei și plasată în carantină în Germania, ca măsură de precauție, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Această navă, "Mein Schiff 3", transportă 2.899 de membri ai echipajului și angajați ai companiei ce organizează croaziere în Europa, pe care TUI i-a reunit la bord pentru a încerca să îi transporte în țările lor de origine din cauza pandemiei și a opririi activităților sale de turism, în urma imposibilității lor de a călători dintr-un stat în altul în Europa.

Problemele în rândul personalului TUI pe această navă gigant au început în urmă cu câteva zile, la scurt timp după ce "MS3" a acostat pe 28 aprilie în portul Cuxhaven, în nordul Germaniei.

În pofida măsurilor de siguranță adoptate pentru a evita contaminarea, aproximativ 15 membri ai echipajului s-au plâns de simptome de gripă și testul pentru unul dintre ei a ieșit pozitiv pentru COVID-19, vineri.

Operatorul german de turism a plasat mai întâi toți ocupanții navei în carantină, apoi a decis să îi testeze pe toți.

Primele teste efectuate în rândul a 229 de persoane care au fost în contact direct sau indirect cu colegul lor depistat pozitiv cu COVID-19 s-au dovedit a fi negative, a precizat TUI.

Restul călătoriei pentru cele aproximativ 3.000 de persoane de la bordul acestei nave gigant rămâne incert, chiar dacă toate testele se dovedesc a fi negative.

Inițial, a fost planificat ca membrii echipajului să se întoarcă prin mijloace proprii, din portul Cuxhaven, la casele lor.
Însă "acest lucru ridică o serie de provocări pentru noi din cauza situației internaționale generale și a restricțiilor de călătorie. Este foarte dificil să repatriem membrii echipajului în siguranță în țările lor", a declarat un purtător de cuvânt al TUI.

La bordul navei nu se afla niciun turist.A

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău