Germania | Angela Merkel vrea prelungirea restricțiilor antiepidemice și în aprilie

  • 21 Martie 2021 14:55
Germania | Angela Merkel vrea prelungirea restricțiilor antiepidemice și în aprilie

Guvernul federal condus de Angela Merkel vrea să prelungească și în aprilie restricțiile antiepidemice în vigoare în Germania din cauza valului al treilea al epidemiei, indică un document guvernamental obținut duminică de France Presse.

Având în vedere 'dinamica actuală a infectărilor accelerată de variantele COVID-19', se prevede 'prelungirea' în aprilie, până la o dată ce rămâne a fi stabilită, a tuturor restricțiilor de deplasare în vigoare, se spune în document, care va servi luni drept bază de lucru la reuniunea pe acest subiect între șefa guvernului și liderii landurilor.

Restricțiile erau prevăzute până la sfârșitul lunii martie.

Potrivit Institutului Robert Koch, rata de incidență a infectărilor la 100.000 de locuitori pe ultimele 7 zile a depășit duminică pragul simbolic de 100 la nivel național, ajungând la 103,9, care ar trebui, în principiu, să declanșeze noi restricții.

Documentul provenit de la cabinetul cancelarului spune că 'trebuie evitate contactele în interiorul' clădirilor 'în măsura posibilului, din cauza riscului crescut de infectare'.

În companii, este necesar ca o mare parte a lucrului să se desfășoare de la domiciliu, iar angajații care trebuie să fie prezenți ar trebui să poată face 'cel puțin două teste rapide pe săptămână'.

Proiectul deschide posibilitatea ca landurile să testeze 'modele temporare' pentru a 'deschide spații individuale ale vieții publice', stabilind drept criteriu de acces 'rezultate negative la teste' și urmărirea contacților prin aplicație mobilă.

Călătoriile peste granițe trebuie să fie, în continuare, 'limitate la minimum', și să fie combinate cu carantina și obligativitatea unui test înainte de revenirea în Germania.

Guvernul le-a cerut încă de miercuri germanilor să fie 'responsabili' și să renunțe la călătoriile pe insula spaniolă Mallorca în timpul vacanței de Paște, în ciuda ofertelor numeroase ale companiilor aeriene.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău