Germania acordă 2 milioane de euro pentru dezvoltarea localităților din R.Moldova

  • 06 August 2018 13:05
Germania acordă 2 milioane de euro pentru dezvoltarea localităților din R.Moldova

Guvernul Republicii Federale Germania va aloca două milioane de euro pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură și eficiență energetică în 18 localități din Republica Moldova (12 localități rurale și 6 localități urbane), amplasate în mare parte în zona de centru a țării.

Orașele selectate vor obține asistență nerambursabilă până la 150 de mii de euro, iar satele –  până la 75 de mii de euro, în cadrul programului de granturi „Infrastructura Socială și Eficiență Energetică 2018”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanței Băncii Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) la Chișinău, tipologia proiectelor câștigătoare este diversă, de la proiecte de reparație a grădinițelor și școlilor sportive, de amenajare a zonelor de odihnă, până la cele de pavare a trotuarelor și de instalare a sistemelor de iluminat stradal.

Potrivit Mariei Flachsbarth, secretar parlamentar de stat al Ministerului de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, chiar dacă Moldova stă în fața unor mari provocări și există sate în care oamenii nu au acces la apă potabilă și obiecte de infrastructură modernă și există oameni care văd puține perspective aici, există și multe persoane care sunt preocupate de soluționarea problemelor existente. „Doresc să vă asigur că ministerul pe care îl reprezint, dar și Germania, vă vom sta alături și vă vom susține”, a spus Maria Flachsbarth în cadrul vizitei de lucru întreprinse în Moldova în perioada 2-3 august.

În cadrul proiectului „Infrastructură Socială și Eficientă Energetică” au fost realizate un număr total de 210 proiecte de dezvoltare comunitară în localități cu o populație de până la 20 de mii de locuitori din 20 de raioane din sudul și nordul Republicii Moldova, cu o valoare totală de 9,65 milioane de euro. Programul a fost  lansat în anul 2003 de către Guvernul Federal al Germaniei, fiind gestionat de către Banca Germană pentru Dezvoltare, KFW și Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău