Germania a găsit soluția pentru întoarcerea la școală. Peste 150.000 de elevi au revenit în clase

  • 04 August 2020 12:13
Germania a găsit soluția pentru întoarcerea la școală. Peste 150.000 de elevi au revenit în clase

Peste 150.000 de elevi au revenit la școală luni, în nordul Germaniei, sfârșitul vacanței de vară aducând cu sine un test major în materie de gestionare a pandemiei cu noul coronavirus, relatează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Mecklenburg-Pomerania de vest este primul din cele 16 landuri germane unde se încheie vacanța și cei 152.700 de elevi din land sunt așteptați la cursuri pentru prima dată după închiderea școlilor ca răspuns la pandemie, la jumătatea lunii martie.

Pentru a reduce la minim riscul de infectare, elevii au fost împărțiți în grupuri care nu trebuie să se amestece, deși în interiorul fiecărui grup regulile de distanțare socială au fost ridicate.

Jan Bonin, director la o școală generală din orașul Rostock, s-a declarat încrezător că va fi un start bun, scrie Agerpres.

Măștile sunt obligatorii pe holuri, iar elevii preocupați sau nesiguri în legătură cu noile norme sunt întâmpinați de profesori și primesc sprijin, a explicat acesta pentru dpa, subliniind că elevii care nu poartă mască nu vor fi tolerați.

Tot luni au reînceput cursurile în școli pe mai multe insule aparținând de landul Schleswig-Holstein, iar joi vor începe și în orașul-port Hamburg.

Săptămâna viitoare se reiau cursurile și în școlile din Berlin și Brandenburg, precum și în cel mai populat land, Renania de Nord - Westfalia, precum și în restul landului Schleswig-Holstein. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău