Germania a donat Republicii Moldova echipamente de ventilare pulmonară

  • 09 Decembrie 2020 13:45
Germania a donat Republicii Moldova echipamente de ventilare pulmonară

Opt echipamente de ventilare pulmonară pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19 în Republica Moldova au fost transmise de ambasadorul Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, Institutului de Medicină Urgentă. Echipamentele sunt estimate la 4,7 milioane de lei, informează Ambasada Republicii Federale Germania printr-un comunicat de presă, citat de IPN.

Câte trei echipamente sunt destinate Institutului de Medicină Urgentă și Spitalului Republican „Timofei Mosneaga” și câte unul pentru Centrul COVID din Chișinău și pentru spitalul raional din Ceadâr-Lunga. Echipamentele au fost achiziționate din fondurile Ministerului Federal al Afacerilor Externe din Germania. Acestea vor contribui la salvarea de vieți omenești pe timp de pandemie și reprezintă o manifestare a solidarității Germaniei cu poporul din Republica Moldova.

În luna mai, Ambasada a transmis Ministerului Sănătății costume de protecție în valoare de 50 de mii de euro pentru personalul medical. Pe 3 octombrie, cu ocazia Zilei Unității Germane, misiunea a transmis Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Chișinău costume în valoare de aproximativ 4 mii de euro. Prin intermediul Societății Germane pentru Cooperare Internațională, Germania a achiziționat încă două echipamente de ventilare pulmonară pentru utilizare în terapie intensivă. Echipamentele, în valoare de 60 de mii de euro, au fost transmise în septembrie 2020 în regiunea transnistreană, în cadrul proiectului „Măsuri de consolidare a încrederii”.

În cadrul programului Guvernului german de asistență urgentă în legătură cu coronavirusul, au fost puse la dispoziție 250 de mii de euro pentru a sprijini întreprinderile mici afectate de pandemie. Conform contractului de finanțare, Organizația ODIMM va dezvolta un program de sprijin pentru digitalizarea și automatizarea întreprinderilor mici și mijlocii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău