Germania a depășit vârful valului Omicron și se pregătește de relaxarea restricțiilor

  • 15 Februarie 2022 17:30
Germania a depășit vârful valului Omicron și se pregătește de relaxarea restricțiilor

Valul uriaș de infectări provocat în Germania de varianta Omicron a fost depășit, iar țara poate să înceapă relaxarea restricțiilor antiepidemice, a anunțat ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach. "Măsurile luate au fost cele adecvate. Ele ne-au permis să reducem semnificativ numărul deceselor și noi am trecut prin valul Omicron destul de bine în comparație cu alte țări", susține oficialul german.

"Valul Omicron a trecut - aproape exact în ziua pe care eu am prezis-o în urmă cu o lună", a declarat ministrul german într-un articol publicat marți în tabloidul Bild, citat de dpa. Acest lucru înseamnă că o relaxare "moderată" a restricțiilor este de acum înainte posibilă, a adăugat Karl Lauterbach.

Ministrul german a făcute aceste declarații cu o zi înainte de reuniunea la care vor participa cancelarul Olaf Scholz și prim-miniștrii celor 16 landuri ale Germaniei, programată pentru miercuri, în timpul căreia vor fi discutate propunerile ce vizează relaxarea majorității restricțiilor antiepidemice în săptămânile următoare.

"Aceste măsuri au fost adecvate", a declarat Karl Lauterbach, referindu-se la strategia adoptată până acum de Germania pentru a combate pandemia de COVID-19. "Ele ne-au permis să reducem semnificativ numărul deceselor și noi am trecut prin valul Omicron destul de bine în comparație cu alte țări", a adăugat ministrul german al Sănătății.

Incidența infectărilor cumulate la șapte zile, raportată la 100.000 de locuitori, a scăzut marți pentru a treia zi la rând în Germania și a ajuns la 1.437, a anunțat Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Ministrul Karl Lauterbach, reprezentant al Partidului Social Democrat, este totodată un medic epidemiolog care a prezis că numărul infectărilor ar putea să crească în Germania în perioada de vârf a valului Omicron și să atingă pragul de 400.000 pe zi. Totuși, acest prag nu a fost atins.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău