Germania a aprobat o nouă schemă de vize pentru angajații calificați din afara UE. Solicitanților li se permite să se mute în țară și să caute o slujbă pe o durată de până la un an

  • 03 Iunie 11:38
Germania a aprobat o nouă schemă de vize pentru angajații calificați din afara UE. Solicitanților li se permite să se mute în țară și să caute o slujbă pe o durată de până la un an

Germania a aprobat o nouă schemă de vize pentru angajații calificați din afara Uniunii Europene, care permite solicitanților să se mute în țară și să caute pe o durată de până la un an o slujbă, dacă îndeplinesc anumite criterii, transmite DPA, potrivit Agerpres, scrie caleaeuropeana.ro.

Noua schemă, cunoscută sub numele „card de oportunitate pentru căutarea unui loc de muncă”, se adresează celor care au cel puțin doi ani de formare profesională sau o diplomă universitară recunoscută de țara unde a fost obținută calificarea. De asemenea, este necesară cunoașterea limbii germane sau a limbii engleze, notează sursa.

Dacă un solicitant este eligibil pentru viză se va decide în funcție de competențele lingvistice, experiența profesională, vârsta și legăturile cu Germania. După obținerea cardului, solicitanții pot intra în Germania și pe o durată de până la un an pot căuta un loc de muncă, ceea ce reduce birocrația și accelerează procedurile.

În plus, au fost relaxate cerințele pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest care vor să muncească în Germania.

„Ne asigurăm astfel că muncitorii și angajații calificați de care are nevoie urgent economia noastră pot intra în țară”, a declarat ministrul de Interne, Nancy Faeser.

Noua schemă de vize face parte dintr-un amplu pachet legislativ menit să rezolve deficitul acut de forță de muncă calificată al Germaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău